Lista dnevnih aktivnosti

Šta je najvažnije što treba da obavite tokom dana? Napravite listu najvažnijih zadataka u toku dana, onih koji su manje bitni i na kraju zadaci koje ćete uraditi ako vam ostane vremena. Treba se usredsrediti na najvažnije, a za ostalo ako ostane vremena, a ako ne biće ga drugi put. Kada nema plana- haos ubrzo zavlada. Bez plana lako se može desiti da radite stvari koje su manje bitne, a propištate da uradite ono što je važno i bitno. Oni koji ostvare najviše znaju šta žele da ostvare i šta je najbitnije da ostvrare. Ciljeve treba postavljati na dnevnom nivou, ali i dugoročno.

Dobar raspored, plan i organizacija su veoma bitni. Planiranje štedi jako puno vremena pri izvođenju aktivnosti. Kada znate šta, kad i koliko treba raditi lakše ćete to i uraditi. Posvetite vremena planiranju koliko god da vam treba.

Mnogi ljudi milse da treba sve da završe u toku jednog dana- što je nerealno i nemoguće i vodi polovičnom radu, slabim rezultatima i osećaju neuspeha.

Napravite listu dnevnih aktivnosti u kojoj ćete upisati šta je

  • Neophodno uraditi
  • Trebalo bi uraditi
  • Uraditi ako preostane vremena

Ako se suočite sa krizom- ne pridržavate se plana- zapitajte se zašto se to dogodilo, koji je glavni razlog i ne dozvolite da se ponovi.